Wellness & Beauty De Parel
Home Sauna

De Parel beschikt over een sfeervol saunalandschap. Kom tot rust in de stilte cabine, muzieksauna, kleuren-kruidenkamer, opgietsauna en infrarood cabine. Het sauna complex heeft twee bubbelbaden en is er een binnen en buiten zwembad met bubbelbank en een patio met buitenbad.

Laat u verrassen door wisselende opgietingen. In de gezellige saunabar met openhaard kunt u genieten van een hapje, drankje of een smakelijke, gezonde maaltijd. Ons saunateam maakt de beginnende saunabezoeker altijd even wegwijs d.m.v. een korte rondleiding. Denkt u er aan dat de sauna zonder badkleding bezocht moet worden, behalve tijdens de speciale badkledingdagen.

Opgietingen

Tijdens een opgietritueel wordt er een mengsel van water en etherische oliën op de hete saunakachel gegoten, waardoor er een prettige geur wordt verspreid in de cabine. Door het opgieten van water stijgt de luchtvochtigheid en neemt de gevoelstemperatuur toe. De saunameester wappert met een handdoek om de lucht in de saunacabine te verplaatsen, deze lucht valt als een warme deken om u heen. Na de opgieting gaat u naar buiten om uw lichaam goed af te laten koelen. Wij serveren dan een stukje fruit en er is ijs om af te koelen. Het nemen van een rust moment is zeker na een opgieting van groot belang.

Bijzonderheden:

Iedere 1e dinsdag van de maand is het damesdag van 10.00 - 17.00 uur en van 17.00 - 22.00 uur gemengd..
Iedere 3e dinsdag van de maand is het verplicht badkledingdag van 10.00 - 17.00 uur. Van 17.00 - 22.00 is het niet meer verplicht, maar is badkleding wel toegestaan.

Onze sauna is vanaf nu dagelijks van 10.00 - 22.00 uur geopend.

Saunacabines sluiten een kwartier voor sluitingstijd. U heeft nog een kwartier de tijd om af te koelen/douchen en aan te kleden. De saunagastheer/vrouw stelt u daar tijdig van op de hoogte.

Abonnementen en uitleg

De meerbadenkaarten hebben een geldigheidsduur van een jaar. Na een jaar vervalt het tegoed dat op de kaart staat geregistreerd. Alleen de jaarkaarten zijn persoonsgebonden.

Wellness en Sauna De Parel zonder badkleding

In het gehele sauna complex, incl. baden, buitenpatio is badkleding niet toegestaan, we verzoeken u om in het restaurant en in het wellness en beautycentrum een badjas te dragen. Tijdens uw sauna bezoek heeft u zeker twee badhanddoeken nodig, u kunt deze huren maar mag ook uw eigen handdoeken meebrengen. Badslippers is wenselijk.

Saunacabines sluiten een kwartier voor onze sluitingstijd. U heeft nog een kwartier de tijd om af te koelen/douchen en aan te kleden. De saunagastheer/vrouw stelt u daar tijdig van op de hoogte.

Kinderen en sauna

Iedere woensdag en zaterdag kunnen kinderen onze sauna bezoeken. Dit houdt in dat kinderen van 4 t/m 12 jaar speciaal op deze dagen welkom zijn onder begeleiding van een volwassene.
Kinderen dienen zich wel aan de sauna cultuur aan te passen.

Op overige dagen zijn tieners en volwassenen welkom vanaf 13 jaar.

Lunchbuffet

Het lunchbuffet bestaat o.a. uit een dagsoep, vers gebakken broodjes, diverse kaas en vleeswaren, frisse salades, koffie, thee, (karne-)melk, yoghurt en fruit. Naast het lunchbuffet kunt u ook lunchgerechten à la carte bestellen. Heeft u bepaalde allergieën of volgt u een speciaal dieet waar wij rekening mee moeten houden? Geeft u dit dan voortijdig (liefst een aantal dagen van te voren) aan. U kunt het lunchbuffet reserveren bij het inchecken voor uw saunabezoek, uiterlijk tot 11.30 uur.

Prijs lunchbuffet: € 14,50 p.p.