Wellness & Beauty De Parel
Home Sauna

De Parel beschikt over een sfeervol saunalandschap. Kom tot rust in de stiltecabine, muzieksauna, kleuren-kruidenkamer, opgietsauna en infraroodcabine. Het saunacomplex heeft twee bubbelbaden en is er een binnen- en buitenzwembad met bubbelbank en een patio met buitenbad. Wij willen u erop attenderen dat roken per 1 januari 2019 niet meer toegestaan is in de patio.

Laat u verrassen door wisselende opgietingen. In de gezellige saunabar met open haard kunt u genieten van een hapje, drankje of smakelijke, gezonde maaltijd. Ons saunateam maakt de beginnende saunabezoeker altijd wegwijs d.m.v. een korte rondleiding. Denkt u er aan dat de sauna zonder badkleding bezocht moet worden, behalve tijdens de speciale badkledingdagen.

Opgietingen

Tijdens een opgietritueel wordt een mengsel van water en etherische oliën op de hete saunakachel gegoten, waardoor een prettige geur zich verspreidt in de cabine. Door het opgieten van water stijgt de luchtvochtigheid en neemt de gevoelstemperatuur toe. De saunameester wappert met een handdoek om de lucht in de saunacabine te verplaatsen, deze lucht valt als een warme deken over u heen. Na de opgieting gaat u naar buiten om uw lichaam goed af te laten koelen. Wij serveren dan een stukje fruit en er is ijs om af te koelen. Het nemen van een rustmoment is zeker na een opgieting van groot belang.

Bijzonderheden

Iedere 1e dinsdag van de maand is het van 10.00 - 17.00 uur damesdag en van 17.00 - 22.00 uur gemengd.

Iedere 3e dinsdag van de maand is het verplicht badkledingdag van 10.00 - 17.00 uur. Van 17.00 - 22.00 is het niet meer verplicht, maar is badkleding wel toegestaan.

Onze sauna is maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 - 22:00 geopend, dinsdag, donderdag en zondag van 10.00 - 21.00.

Saunacabines sluiten een kwartier voor sluitingstijd. U heeft nog een kwartier de tijd om af te koelen, te douchen en aan te kleden. De saunagastheer/-vrouw stelt u daar tijdig van op de hoogte.

Abonnementen en uitleg

De meerbadenkaarten hebben een geldigheidsduur van een jaar. Na een jaar vervalt het tegoed dat op de kaart staat geregistreerd. Alleen de jaarkaarten zijn persoonsgebonden.

Wellness en Sauna De Parel zonder badkleding

In het gehele saunacomplex, incl. baden en buitenpatio, is badkleding niet toegestaan. We verzoeken u om in het restaurant en in het wellness- en beautycentrum een badjas te dragen. Tijdens uw saunabezoek heeft u zeker twee badhanddoeken nodig, u kunt deze huren of zelf meebrengen. Badslippers dragen is wenselijk.

Kinderen en sauna

Iedere woensdag en zaterdag kunnen kinderen onze sauna bezoeken. Dit houdt in dat kinderen van 4 t/m 12 jaar speciaal op deze dagen welkom zijn onder begeleiding van een volwassene. Kinderen dienen zich wel aan de saunacultuur aan te passen.

Op overige dagen zijn tieners vanaf 13 jaar en volwassenen welkom.

Gratis naar de sauna op uw verjaardag

Vier uw verjaardag in 2019 eens écht speciaal. Ga op uw verjaardag op vertoon van uw legitimatie samen met een vriend of vriendin een dagje naar de sauna. En omdat u die dag jarig bent krijgt u van ons gratis toegang!